Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η διαφάνεια της νέας δημοτικής αρχής.

Προεκλογικά μας είχαν ζαλίσει με την διαφάνεια που θα χειρίζονταν τα θέματα του Δήμου Αντιπάρου, φαίνεται ότι μόλις εκλέχθηκαν το ξέχασαν.
Διαβάζω που λέτε στο blog Μένουμε Αντίπαρο ότι...
..."Το πέμπτο θέμα εγκρίθηκε γρήγορα, καθώς αφορούσε στα έξοδα μετακίνησης του Δημάρχου και του Συμβούλου του στη Σύρο. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι είχε επιλέξει τον κ. Χανιώτη ως Σύμβουλό του (σύμφωνα με το νέο νόμο «Καλλικράτης», οι Δήμαρχοι έχουν το δικαίωμα να ορίσουν ειδικό Σύμβουλο)."  και διαπιστώνω ότι ο κ. Δήμαρχος έχει προσλάβει ειδικό σύμβουλο, αμέσως ψάχνω στο ίντερνετ να δω τι ισχύει για αυτούς, και βρίσκω τον νόμο 3584 του 2007 όπου στο άρθρο 163 παράγραφο 4 αναφέρει:
"4.Η πλήρωση των θέσεων Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών, που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, ο οποίος και προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα. Η απόφαση αυτή, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζει τις δραστηριότητες και τα ειδικότερα καθήκοντα με τα οποία θα απασχοληθεί ο προσλαμβανόμενος.Η πρόσληψη ολοκληρώνεται με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής συμβάσεως εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από την οποία και συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο ή το Σύνδεσμο και αρχίζει η υποχρέωση του προσλαμβανόμενου για παροχή υπηρεσιών."
και ρωτάω εγώ ο ιθαγενής... 

κ. δήμαρχε 
  • με ποια απόφασή σου τον προσέλαβες;
  • σε ποια εφημερίδα γνωστοποιήθηκε η απόφασή σου;
  • σε ποιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η πρόσληψή του;
  • πόσο θα μας κοστίζει το μήνα ο σύμβουλός σας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου