Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η κοινωνία των «καλών» και «επιτυχημένων»

Πήξαμε τον τελευταίο καιρό σε σχόλια υποτιμητικά, βρισιές, απειλές και άλλα καλούδια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτοί που τα γράφουν είναι, είτε ανώνυμοι, είτε «επώνυμοι» όπως είμαστε και εμείς. Οι δεύτεροι «επώνυμοι» σχολιάζουν εμάς γιατί δεν γράφουμε με το ονοματεπώνυμό μας, με αποτέλεσμα να προκαλούν το γέλιο σε όλους. Μας κατηγορούν ότι «κοπρίζουμε», σε αντίθεση με αυτούς που δεν κοπρίζουν, αλλά σαν τον ιπποπόταμο διασπείρουν τα κόπρανά τους παντού. Είμαστε τα «μιάσματα», (έτσι τουλάχιστον διασπείρουν από δω και από κει) άνθρωποι που πρέπει να μπούμε στο περιθώριο και αποτελούμε όνειδος για την κοινωνία μας. Την κοινωνία των «καλών» και «επιτυχημένων», όπου κάθε τι διαφορετικό, είναι αυτομάτως και απορριπτέο. Είναι οι ίδιοι που καταδίκαζαν πριν καν δικάσουν είναι οι ίδιοι πρώτοι μας έδειξαν τον δρόμο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, είναι οι ίδιοι που σήμερα τα θεωρούν όλα τέλεια ενώ χθες ήταν όλα λάθος και ας χρησιμοποιούνται ίδιες πρακτικές. Είναι οι ίδιοι που γράφουν «επώνυμα», αλλά αρνούνται να βάλουν σχόλια «επωνύμων», γιατί προφανώς δεν τους αρέσουν και όχι γιατί δεν έχουν γράψει και το ονοματεπώνυμό τους. Είναι οι ίδιοι που πολλές φορές εάν δεν τους αρέσουν οι σχολιασμοί των άλλων απαντούν ότι «αυτά που γράφουν είναι αυτά που πιστεύουν και όποιος θέλει να τους διαβάζει και δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούν μαζί τους» ε και εμείς το ίδιο λέμε αν θέλετε μας διαβάζετε αλλιώς έξω από δω.
Κανείς τους δεν άκουσε για την μελλοντική αύξηση του παγίου, στο νερό, κατά 71% που συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην οικονομική επιτροπή, εμείς παρόλο που το γνωρίζαμε δεν γράψαμε τίποτα για να δούμε τις αντιδράσεις τους, εσείς είδατε κάτι να έχουν γράψει;
Αυτά και θα επανέλθουμε γιατί η πρακτική να μείνουμε μόνοι μας ή να μην υπάρχει κανένα blog στην Αντίπαρο μας βρίσκει αντίθετους, μου θυμίζει εκείνο το πολύ «ευφυές», «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» ή διαφωνείται;
ΥΓ: Παρακαλώ όσους σχολιάζουν να μην βρίζουν ή απειλούν τα σχόλιά τους δεν θα δημοσιεύονται, όποιος θέλει να στέλνει τέτοια σχόλια υπάρχει και άλλο blog εδώ στην Αντίπαρο να τα στέλνετε εκεί, γιατί εκεί (*&+!@%$ είπε...ξεκατινιάσματα δεν θα ανεβαίνουν)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντικομφορμίστρια μπουρού
κακώς ασχολείσαι μέ τά αλλα συμβατικά καί
συμβιβασμένα πλέον blogs.
Συνέχισε νά γράφεις.Δέν μάς ενδειαφέρει το
ονοματεπώνυμο σου.Μας ενδειαφέρει νά γραφεις τήν
ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.
ΟΙ ''ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ'' ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ''ΟΨΕΙΣ'' ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ !

ΜΠΟΥΡΟΥ ,Η ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ 'ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΤΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
ΑΜ, ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΘΕΙΟΟΟΟΟΟ!!ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!

Δημοσίευση σχολίου